Tuesday, December 28, 2010

Paranormal: Malaysia Main Dukun

Hi..
ada x bace paper Berita Harian Online ari ni?
berita harian tau bkn Berita Hairan..

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/AkhbarIndonesiacanangMalaysiagunadukun/Article

ada laporan media akhbar NonStop ckp, team diorg kalah psl kerja2 bomoh kt..
aku penah diperkenalkan dgn seorang bomoh hujan digelar 'rain shaman'seketika dahulu ketika sebuah majlis berlangsung..
mmg mujarab, awan yg sarat gelap mmg tunggu time nk limpahkan hujan..
tibe2 berlalu pergi dek angin..



tp kan, tu kan kuasa Allah..bkn kuasa die pon..
yg pasti..bomoh hujan tu dtgnye dr tanah seberang..
nmpk sgt mesia x lahirkan pengamal bende2 khurafat ni..
tp mcm mana diorg leh claim kt gune bomoh..
kalo dukun die hebat, ubah la game tu jd die menang..

mungkin juga ni kekalahan pertama utk team mereka..
sbb tu byk andaian berbentuk tomahan dilemparkan..

tp kan,laser yg digunakan power gak..
kat kdai2 biasa x de jual tu..
laser pointer yg penah aku ada pon x kualiti sebaik itu..
lampu limpah yg terang benderang pon selamba je laser tu masih menampk sinar yg besar..
bile aku kate ultraman punya angkara..
x de org nk percaye..aku pon ahli nujum kan..haaha

kalo mcm tu, bia CSI Miami la siasat..
ada yg kate dtg dr tmpt duduk penyokong Indonesia..

ni gamba aku amik dr ohtidak
http://www.ohtidak.com/oh-bukti-penyokong-indonesia-juga-main-laser/

player kt pon ada gak laser tu..
tp x kecoh pon..
nasib baik player kt profesional..
xde smpi nk hentikan game..

eh, apsal blog ni da jd mcm blog serius lak..haaha
aku mntk maaf la pd sesape yg bace then terasa stress..
dan maaf ni juga psl aku x pndai nk link kan pd ohtidak dan berita harian tu..
pndai2 la korang taip k..ehee

last skali..main la dengan berhemah dan penuh semangat kesukanan
kt serumpun..pegang agama dan bahasa yg hampir same..
jgn jadikan bola sepak sebagai medan perpecahan dan titik mula pada perbalahan..

p/s aku ramal mesia mng 2-1 esok..
good luck malaysia!

3 comments:

Balqish Shafiqa said...

macam mana leser pengaruhi permainan?
dari semalam tanya dengan adik lepas dgr berita macam ni, cik span. haha.

sevunation said...

die x mempengaruhi permainan pun..psl ia x leh rosak kan penglihatan mata..kan cahaya tu lemah je..

mungkin, dr aspek psychology je kot seseorang tu rasa terganggu..

Anonymous said...

laser bikin emosi.
ganggu pandangan.
mikir pake otak.
kagak sekolah ye?