Monday, January 3, 2011

hari2 mau..

untuk tahun 2011 ni aku ada siket perubahan..
aku da pndai mcm mana nk link kan sesuatu..
satu click utk satu capaian je..
kire ada masa depan la gak kan utk dunia IT ni..eehe

ok mari kt cube..
td aku bukak yahoo..pstu tajuk berita2 die psl harimau malaya jadi harimau Malaysia

Deputy Youth and Sports minister ckp, pemuda Sabah kecewa 'harimau malaya' x termasuk sabah n sarawak..patut tuka jadi 'harimau malaysia'


logo ni aku amik kat www.harimaumalaya.com

tp kan..
dulu masa sekolah,
cikgu bahasa inggeris ajar..
"Malayan Tiger" tu sebagai "harimau belang"..
tu yg org melayu sebut harimau malaya..
x kan nk sebut 'stripe tiger'

kuda sebagai horse dan
kuda belang sebagai zebra.. x de pon pangil strip horse

kire tu name harimau tu la kan...
x de sentimen semenanjung, sabah or sarawak la kan..

pelik jadinya bila sesuatu perkara tu di politikan..
isu pak belang pon jd masalah..
nasib baik skuad bola sepak msia x dipangil pak memerang..lg la haru..

bila sesuatu tu tgh top, semua pon nk menumpang..
apsal "kembar siam" ke 'kucing siam' ke x tukar je 'kembar 1Malaysia',
x pon 'kucing malaysia'

p/s amacam?bergaya x? leh click2 kan..yeahhh..suke2
pd mereka2 yg baru mulakan alam persekolahan ari ni..selamat bersekolah..

2 comments:

ciK mOt ©™ said...

hehehe...aku mampu gelak jek ni

sevunation said...

laju nye reply..baru je post td..haaha..ada kemajuan di awl tahun..ehe