Tuesday, August 17, 2010

cinta hantu : potret mistik

smlm ngk x cite CSI NY yg psl pembunuhan..
mule2 org CSI ckp mati psl buatan drakula/vampire..
tp selidik2 psl ajaran sesat..

npe kalo org putih, antu diorg smart2 blake?
tgk x takut pon..
antu melayu selalu je sehodoh2 manusia..

eh da la..bukan nak compare asal kejadian manusia..
tp kan, aku musykil la..antu sebenarnya tido kol bpe?
diorg keje shif malam la kan..

normal nye, kol 7 diorg da balik uma masing2 kn..
tp npe msti ada yg rajin nk buat overtime..pelik la..

cukup la tu intro..
sebenarnya nk tunjuk korg satu gambar ni..
ia diambil jam 7pg mcm tu, venue bilik persalinan beberapa hari sebelum ramadan..

sila klick utk pembesaran imej..

ni gamba aku dan ijat..tp aku bkn nk tnjuk korg gamba kami..
motifnya nk tunjuk gamba imej kat bahu aku..pelik kan..
blkg kami tu bilik shower, so yg ada kepala shower je la..
tp npe mcm ada lembaga lak..

setahu aku, antu suke begamba pki camera mahal..
kamera aku murah je kot..

psl terakam gamba ni la aku punya bateri x betahan lame..
x sempat pon nk begamba ngn rakan2 yg lain..kol 12pm mcm tu trus mati..
nsib baik puteri bagindaMasai ada camera,
leh la tumpang begamba lps abis majlis..eheh

aku cube mendapat kan ahli paranormal dan penyah hantu (ghost buster) utk pastikan imej ketiga tersebut..
tp sumenya tiada dlm talian..
yellow pages pon x membantu psl x de dlm direktori mereka..

dukun2 bercuti panjang sempena ramadan psl katanya bulan puasa,
antu kena ikat..x de org kene meracau dek antu..
banyak dukun x de job bulan ni..
menurut sumber, Persatuan Dukun Mesia buat part time meniaga pasar ramadan..

tu yg aku x dpt memberi kesahihan lembaga tersebut..

sbg konklusi utk menyedapkan ati sendiri,
angap lah tu batang mop yg telah direbonding dan di blonde kan..

p/s bateri tepon kehabisan mungkin psl aku x charge tepon malam sebelumnya..eheh

4 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hurmm...biarlah weii...antu tu pun nak glamer gak...uhuks

sevunation said...

ehee..nsib baik x tnjk muke..aku yg panic jdnye nnti

SuriaSyafiqahMohdDin said...

kenape ko bole nk menafikan time keje antu nie =.= ahahhaha

sevunation said...

bkn menafikan..cume mempertikai je..bkn dpt gaji lbeh pon buat overtime...haha