Monday, August 16, 2010

independent day

morning all..
skrg kan bulan kemerdekaan kan..
tp npe mcm suram je..ke org fokus utk puasa dan raya?

zaman aku skola tu..bile masuk je kempen kibar jalur gemilang,
meriah je org tmpl bendera kat kete la, beca la, basikal la, kete sorong la, warung berger bergerak la..pendek kata, sume bende yg ada roda, msti ada bendera..
dengar katanya, tmpt katil sorong mayat pon diorg ltk bendera..

punya la meriah..tp npe skrg sepi..
ntah2 psl dulu kalo isi minyak rm30 dpt free bendera kot..
smpi x tau mana nk tampal..tu yg smpi pasu bunga pon dipacak bendera kecik satu..

time aku blaja dulu, x yh tunggu merdeka..sepanjg tahun aku psg bendera besar..
punya lah semangat patriotik aku tinggi..
tp bile da duk ngn family ni, x lagi..psl tingkap aku da ada langsir..

korang baca x paper smlm?
aku prsn satu page besar die tulis selamat menyambut kemerdekaan sebesar alam..
time tu baru la aku lega, ada gak yg ingt ari jadi Mesia..
tp hampa seribu kali hampa..die tulis..
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN INDIA YG KE 64..
erkk..mcm pelik lak..aku beli surat kabar melayu ke paper tamil ni..
negara kt pecahan dari india ke?
musykil a..

dah la tu..
nk tulis pnjg2 nnti kurang energy..x leh nk refill..wakaka

akhir kata dari saya..
selamat menunaikan ibadah puasa..

sekian..

3 comments:

..nOj.. said...

heheh ko sempat tak tgk selamat hari kemerdekaan pakistan? minggu lepas kan. nanti tak lama lagi selamat hari kemerdekaan indonesia plak. pastu baru la malaysia.

wei org sibuk ngan raya dan puasa la. tak sempat dh nk pikir mane letak bendera taun lepas tu

BalqisShafiqa said...

selamat berpuasa, cik span.
orang lahir bulan ogos ada dpt spesial x??
ni anak kelahiran ogos datang.

sevunation said...

noj - eh, aku tgk berita smlm..menteri kashmir ke sape x pasti, kene baling kasut..tp x kene pon...org tu x pandai baling..melilau ke lain..tp nmpk la gamba kasut tu..

balqis- lahir bulan ogos ke? ank kemerdekaan la kan..hahha..slmt ari lahir