Friday, June 4, 2010

red alert

bunyi nye mcm game..tp aku bkn nk buat review psl game kegemaran..
ni cite serius ni..agak2 kalo korg in the mood for holiday..x yh bace k

begini kisahnya..
smlm kan aku jnji aku nk sambung psl gerakan rahsia illuminati n the new world order tu sume kan..
sebenarnya, aku x ingt pon fakta2 tu sume..tu yg x cite smlm tu..haha
bgus x alasan aku?

ramai dah prsn yg israel tu sebenarnya kecik je dan dikelilingi oleh negara arab yg jauh lebih besar saiznya..
npe diorg diam bile saudara sndiri ditindas??
npe mesir tutup jalan darat ke palestin dan bantuan kemanusiaan terpaksa guna jln laut?

beratkan soalan2 aku tu..x sesuai utk entri ari jumaat..

pada aku, satu sebab nape x de negara yg brani serang psl israel di pengaruhi barat..
ekonomi dunia bergantung pada amerika..
prsn x bile ekonomi amerika jatuh, satu dunia turut jatuh..
ni psl currency yg diguna utk jual beli minyak kat arab dlm USD..
dalam masa x langsung, ekonomi dunia begantung pada matawang amerika la kan..

kemudian npe tergamak mesir tutup jln darat?
ni sume psl diarah oleh amerika la rasanya..
mesir tepaksa ikut psl x nk rakyat die kebulur x mkn dan ekonomi tersekat..
majoriti msykt mesir gune gandum kan..
ladang gandum tu di bawa ke amerika utk diproses..kemudian anta balik kat mesir..
kalo mesir x ikut ckp amerika..mcm mana diorg nk mkn..

konsep die same mcm air mentah johor dihantar ke singapura utk diproses dan dihantar blk utk kegunaan rakyat johor..
tp x la seteruk tu psl johor byk sumber lain..

persoalan nye sekarang..
siapa yg berani menghentikan kekejaman Israel ini???

kalau lah ada semboyan jihad menentang Israel dilaung..
besediakah masyarakat Islam seluruh dunia bersatu?

aku pon sedang cube melengkap kan diri utk itu..
tp bile tah kerajaan nk pangil ni..
pekse dah lulus dah..
amcam percaye x??mcm x percaye kan aku lulus xm..ahaha
aku da besedia utk menyertai national defence ni..

kalau lah aku sempat menyarung uniform berceloreng oren dlm tahun ni..
aku beli insurans diri yg paling mahal..
if ditakdirkan mati dlm misi pegaman..
confirm family dan putri bagindaMasai x yh susah2 nk keje..
dok uma makan duit insurans yg bejuta2 tu jek..
jap, penah ke misi pengaman PBB tu anta org beceloreng oren..
aduh..mcm x de je..

eh, asal cite aku da sedikit mengarut..
ni kan entri serius..
aku ada tingal kan soalan siapa yg berani menentang israel tu td kan..
korg agak??
pikir la same2..

kalo rajin, jap lagi aku update psl perang akhir zaman yg tertulis dlm Quran tu..

3 comments:

BalqisShafiqa said...

salam jumaat.
siapa yang berani menghentikan Israel?
ni soalan daripada dulu.
suara pbb pun dah hilang.
kita ni lagi laa kecil.

Amerika perlu bertindak.

BalqisShafiqa said...

wa bangga nama Johor bangkit. :)

SuriaSyafiqahMohdDin said...

aku pun tk pasti adekah aku akan turut serta kalau ada semboyan jihad menentang Israel dilaung...

tapi, for the sake of Islam, why not.. sampai bile kite nk ditindas?

*mood berpolitik