Thursday, April 22, 2010

DailyStore

aku mulakan bicara hari ini dengan salammmmmm
assalamualaikum..

ari ni ada sale ke apetah..penuh gler jusco bkt indah..
siap ada pegawai kesellamatan (pakguard) jage paking..
aku x rasa die nk sambut kedatangan aku atau pon jemaah menteri..
smlm masa pegi pos surat, lengang je..
pelik a, dlm sehari bole berubah...

aku kurang mesra ngn peg.keselamatan ni..
tu yg x penah nk tanya ape yg belaku td..
maknanya, x dpt la tau jwpnnya..
btol kata pepatah..malu betanya sesat jln..

tp aku bkn malu mahu pon kesesatan..
ni sume sejarah itam yg belaku antara aku dan en guard..
dipendekan cerita, tayar kete aku diclamp oleh en guard ini..
dan yg musykilnya..npe kete lain dibahu jalan yg same x kena clamp..

adakah kerana :
a)pemandu lain da kawtim ngn guard?
b)guard dengki ngn aku?
c)guard aim kete yg mahal saja?(mahal = x de jual kat kedai runcit)
d)guard suke spot yg aku ltk kan kete aku itu?

ternyata andaian aku tu sume salah...menurutnya...

a)bos ada..tu yg kami rajin g clamp kete org
b)besi clamping tu ada siket je..tu yg x dpt buat sume
c)tayar kecik senang utk di clamp
d)cuma menurut perintah

aku fikir empat andaian..die bg empat jwpn..
mmg da mcm acara membalas pantun..
perasaan dengki siket2 utk menuding jari kekereta lain pon terbantut..

sedar akn kesilapan sendiri..aku pon byr je la (x ikhlas langsung)
habis duit gaji sehari bekeje kat alamanda dulu..

nnti jap..bkn sejarah ngn en guard yg ingin aku ceritakan..

aku cuma nk bekongsi tujuan keinginan aku ke Jusco tu..

dari semalam hingga pagi td..
puteri bagindaMasai mengeluh utk behenti kerja..
masalah ngn HR disyarikat multinational(sj nk bg nmpk mcm power sket) tmpt die bekerja..
keje ngn org asing ni rasanya mmg byk ragam..
cara kerja dan budaya tu mmg lain..
MC yg dikeluarkan hospital swasta dikatakan tidak diterima pkai oleh org HR
oleh itu die dikatakan ponteng kerja dan denda potong gaji..

kesian ada, marah pon ada..
tp x bole buat pape psl daddy aku bknnye menteri dlm negeri atau pengarah pej buruh.
aku cume bole kembalikan semangat dia dgn menghadiahkan sesuatu..
jgn suruh aku pngil jin msuk dlm badan die bg kuat smgt
mmg aku sndiri takut bende2 ghaib ni..
tu yg niat nk pegi Daily Bookstore kat jusco tu..
menurut brade Jusco yg kerjanya kutip troley, ni sykt buku dari Jepun..
psti ada jual kamus bergambar peringkat KBSR yg diterjemahkan dlm bhsa jepun
serta mempunyai tulisan rumi..
bolehla die blaja siket2 bahasa bos die..

begitulah kisahnya..sbg rumusan..
aku nk pegi jusco tp x jd psl kete byk
dan niat nk cari barang tu pon x jd dan diganti aRI Esok..
sekian
terima kasih

2 comments:

..nOj rawK.. said...

kiranye dipendekkan cite, xpegi la jusco ni? haihhh

sevunation said...

owhh cik pn noj..
anda ada kesempatan membaca smpi abis ke...

hahaha...mane pegi..susah paking..

ari ni baru pegi...