Friday, April 23, 2010

dipinggir janji

hasrat semalam..aku tunaikan..
usaha2 mencari buku/pictorial/kamus diteruskan
ari ni agk berbeza kerana aku besaing dgn masa..
arini kan jumaat..waktu rehat pnjg namun waktunya singkat..

setibanya di Jusco, keadaan agk meriah..
di ruang tgh ternyata ada acara..
ada promosi bergerak TM utk piala dunia..
tendangn bernilai 10million la..

aku jadi ralit melihat telatah org2 disitu yg cube menjaringkan gol..
dalam kelekaan dan kealphaan,
ada sekumpulan wanita sekitar middle age memerhati ku dgn senyuman sinis..
ibaratnya ada sesuatu yg hendak diperkata namun tidak terluah dek kata2...
apahal diorg ni..sapa aku dlm ati..

alamakk..da nk dkt kol 1..x mkn lg..x cari brg lagi..
skrg aku phm..diorg msti pikir..aku x reti2 nk g smyg ke..

aku smbg perjalan kekedai buku
setelah puas membelek, ternyata tiada apa yg perlu dibanggakan kat kdai ni..
x menarik pon..buku skola byk la..
mana speaking japanese for dummies atau buku2 lain seangkatan dengannya..
kecewa..
aku berlalu hampa..

jap..cite x abis lg ni..aku sebenarnya nk citepersingahan di kedai mkn..

masa nk mkn tu..aku da x nmpk dah lelaki melayu kat jusco ni
kalo aku mkn kat fudcourt ni msti org nmpk janggal..

utk selamatkn diri, aku g mkn kat kopitiam..
baru nmpk terlindung siket..cine je ramai..
msti org lalu lalang ingt aku pon bangsa mcm diorg gak..
tp penyamaran aku x berjaya kerana wajah aku persis seorg melayu tipical..

tekak aku tetibe x brapa bole nk mkn..
makanan tu disaji dan disediakn oleh bangsa asing..
aku mkn nasi lemak yg dibungkus rapi tu je..harap2 melayu yg supply..
aku mkn lbeh kurg je psl otak da pikir mcm2 yg buruk..

lps dr itu..aku pon bergegas ke masjid..
syukur sempat..cumanya..aku x ingt ape yg pak imam smpikan dlm khutbah..
kalo ingt, aku cite pnjg lebar k..

smpi je kat opis, aku kol puteri bagindaMasai..
aku ajk die g kluang kopitiam yg kat tepi rail ketapi esok(td mkn x puas!!)
sah2 yg ni melayu..

13 comments:

..nOj rawK.. said...

kluang kopitiam kt kluang ke kt kolumpo ni?

sevunation said...

kat kluang pon bukan kat kolumpo pon bukan..

ni satu kdai kecik kat Kotaraya(nama bangunan) betempat di hadapan kuil hindu dan bersebelahan bangunan sultan ibrahim..

kat jb..

kluang pon ada..tp x tau kat mana..org kate murah..die bg name omputih siket jd 'Kluang Station'

SuriaSyafiqahMohdDin said...

lawo btol ah puteribaginda masai tu

sevunation said...

hahaa..sudah2 la tu..ada pape maksud tersirat ke yg aku x tau yg cube ko sembunyikan..bg tau je a..aku trima dgn tgn terbuka...ehehe

SuriaSyafiqahMohdDin said...

eh, maksod ape plak..
aku puji ikhlas ni..
xdela, jgn riso,
korang memang nmpak sweet pon..
bagai pinang dibelah kapak...
kehkehkehkeh

sevunation said...

haaha..kalo mcm tu..aku dahului dgn ucapan terima kasih..haha..eh, ko pon lawa gak..ehehe

SuriaSyafiqahMohdDin said...

lawa?? lawa ke lawak? ko ni eja betol2 laaa. jgn buat aku kembang , perasan sorang2
dush

sevunation said...

owh..lawa ngn lawak lain eh..ehehe

SuriaSyafiqahMohdDin said...

sabar suria sabar*
kuat semangat

sevunation said...

hahaa..sudah a..ko ni..gurau je ah..jgn amik ati..

aku x leh puji lebih2..nnti puteri bagindaMasai kecewa..haaha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

wkakaka tkde maknenye aku nk amik ati
baek aku amik ati jiran aku
hensem weh jiran aku
pehhh
eh lari topik

btw, ko da smpaikan blom salam aku kt puteribagindamasai?

sevunation said...

tgk tu..bahaya oo ko..ko kena cari ustaz2 ke..yg alim2 sket..baru tebimbing..kalo x abis ah nnti..hahaha..

alamak..ehhe..aku x smpi kan lg..
aku da bg add blog ni..ntah die ngk ke tidak..

sori2..aku bgtau secara terus je k

SuriaSyafiqahMohdDin said...

pandaila aku cari nanti ;)
ko doakan yg baek2 jela untuk adek ko yg sorang ni yg comel gile bapak die eh eh.hehe

aku hrp salam aku dah slamat smpai kt beliau =.=