Wednesday, April 28, 2010

plantagent line

ini satu lagi projek oleh pn Izan..
hari ini kt becerita psl gaya hidup masa kini da berubah
helaian kecil kertas menjadi penuh bererti pd setiap insan..
kalo jmpe JPJ atau Polis trafik, msti diorg nk tgk..
x tau la apasal..suke agaknya..

Apakah anda mempunyai lesen memandu?

ya..sy memiliki satu sahaja..tp apabila saya potostet..ia menjadi byk..
setiap sem sy akn berikan pd pejabat penginapan..
die suke btol ngn lesen sy ini..


Bilakah anda mengambil lesen memandu?

Sy sgt malas bejalan,naik bas,naik teksi,tumpang org...oleh itu,abis je skola..
trus amik lesen..maknanya..sy amik lesen tu 7 thn lps..
nasib baik amik cpt,psl skrg org ckp..
yuran amik lesen da same mahal mcm bayaran rawatan ospital bg ibu yg hendak melahirkan.

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

ntah la..7thn la kot..jap..memandu ngn menunggang lain la kan??..
maknanya, pengalaman memandu baru 4thn

Pengalaman pahit ketika memandu?

kerana x sabar, sy penah melanggar sebuah kereta dihadapan dan mengakibatkan kereta itu melanggar kereta lain dihadapannya dan seterusnya..
ni pelangaran 1Malaysia kerana seorg melayu melangar 2org cine dan seorg india.
kesudahannya..sy terfikir utk menghubungi DS Najib tentang aktiviti msyk majmuk ini


Pengalaman manis?

Hobi sy masa zaman dulu main game ala-ala need4speed..
sapikAyam la rajin dtg uma utk dpt kan lesen memandu tu..
kadang2 sy dibantu oleh syafiqMasnon..nk dpt kan lesen advance mmg payah gile..
bile da bejaya mmg rasa kepuasan..

pegalaman manisnya, sy penah befikir time bwk kete seolah2 sy tgh main game..
kesudahannya..kete mak hangit dan nasib baik x terbalik gara2 drifting

Tabiat ketika memandu?

tabiat tu ape??kebiasaannya..aku memandu spt biasa.. start engin, trus bwk..


Pantang bila memandu?

pantang aku kalo org memandu x reti nk sabar..kelamkabut...psl nnti kalo da eksiden, menyusahkan org lain..eheh...mcm pengalaman aku dulu..jem 30km

dah siap kena tag orang lain...

pd mereka2 yg sudi..buat la ya..
untuk org yg berada di ruangan followers
terutama pd incik WOOPZ
CIK BULAN
CIK SURIA
CIK WANI
CIK DEELAH ZAHARI

13 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

giler jambu muka ko dik...segan ai...hahaha

sevunation said...

ahaha..baru prsn komen ni..aku da buang da lesen tu..eheheh

tu bkn ppic aku la..tu gamba hiasan je...

aku jmpe lesen ni dlm wallet..tu yg scan dan post disini..

SuriaSyafiqahMohdDin said...

aku rase... sadis je kalo aku buat tag ni..sebab..tkde satu soalan pon yg ngam ngn aku..
lesen tu takyah cite aa...

sevunation said...

owhh..a'a la..x pe..xpe..aku tarik balik..thn dpn ko da leh buat k

SuriaSyafiqahMohdDin said...

ok, taun depan, tak pon mase aku umo 30 ke
:)

sevunation said...

kalo ko ada driver..selamba x yh amik lesen..then bile kawin, selamba soh laki ko bwk g jln2..hepi ah..lepak2 je kat sbla..leh mkn dan minum smbil tido

SuriaSyafiqahMohdDin said...

tidak3.. aku tkkan menghambekn org2 skeliling aku bgitu sahaja
aku akan try berdikari
ecewah
tpi..tktaula lgi mcmne
mgkin ape yg ko ckp tu ade btolnye
wkakaka

sevunation said...

ahahaa..x de betulnya..g je amik lesen..bkn susah pon..bwk kete mcm besenam je..seolah2 ko duduk kat kursi urut ogawa..ahha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

gahaha yelah2 aku amek la nnt..
pehhh maken lame maken susah siot nak kembali pade post ko yg ni
maken jaoh kebelakang
jenuh aku crik

sevunation said...

haaa..tu la maknanya aku rajin mengupdate (sedikit nada belagak)

ko plak rajin mengcomment..maka betambah2 panjang la ruangan ni..ahaha

ko da leh amik lesen moto kan..kalo ko amik, da leh jadi minah rempit da g skola..

gile org cuak nk dekat..ahaha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

aku kan...teringinnnnn sangt nk merempit, atau dalam bahase bugisnye, nak teringin nk bawak moto

tapi.. kedua-dua ibu bapaku telah melarang same sekali aku mendekatkan diri dengan tenggiling tu walaupun seinci dengan ekzos motor tu

aku pun tktau kenape ..
bru teringin nk rase angin pukul2 muke smbil pakai helmet
best tk?

sevunation said...

bes weh...feel die tu lain mcm siket..

keseronokan die tu kurang siket je dari naik rollercoster..

tp aku da tingal kan dunia tu da lame..sejak2 moto diambil org..tnpa izin

aku saja je bg contoh moto tu..ko jgn amik serius..bahaya ar..kalo jatuh, confirm kecacatan kekal jdnye..hahha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

kecatatan kekal? WKAKAKAKAK tk boleh blah doh ayat kau XD