Friday, April 30, 2010

my precious

this is not a diamonds, sapphires, rubies, or emeralds that are precious.
Ini berkaitan seekor lembu..lembu yg tidak ternilai harganya..

sebab? ini adalah wasiat pn Izan jawi kepada aku..yeaaa..
assets pertama aku!
paham2 je die yg aku nk bela binatang peliharaan..
time kasih ye..ehehe(gelak2 malu)
binatang ni juga bakal menjadi pet pertama aku..

ayuh semua..aku perkenalkan cowie



lihat badannya yg sasa serta memiliki jelingan yg tajam
kulitnya yg kegelapan..hitam gaya mutu keunggulan
sempurna sifat sbg lembu jantan sejati
cowie duduk tersipu-sipu malu menandakan die gembira dgn kehadiran tuan baru..
mungkin cowie x dijaga dgn baik oleh tuan lamanaya iaitu pn Izan (teruk btol die ni..eeehe)

cukup dgn introduction..
mari kt jwb soalan pemikiran secara kritis dan kreatif standard darjah 2

1. bagi balik wasiat ni pd 7 bloggers yg paling aktif atau x aktif..

ni bkn ke soalan yg last biasanya??nape di ltk pd awalan soalan..
mematikan mood btol..uhuhu..
aku ada 7 je pon followers kat situ hah..
tolak pn Izan da tingal 6..tolak incik Ben..da tinggal 5..
arghhh..malas nk jwb yg ni

2. bagitau diorg yg mereka dpt wasiat dari org kaya kg sepining lalat..

ooohooooiiiii org kampung...
org kaye sepening lalat hayatnya da x panjang..
die bebesar ati nk wasiatkan harta peningalannya kat kt sume..
mari kt tuntut ramai2..
bg yg kurang kemampuan nk jaga maintenance lembu ni..
korban kan saja..x pon jual..
pendek kata kt sume untung..x de rugi punyaaa

3. Cerita 3 perkara yg anda selalu buat sambil tgk tv

- makan dan minum..ala2 tgk wayang
- baring2@baca paper kalo cite tu boring
- kalo tgk bola, kadang2 tido smbil tgk tv..

4. Bgtau 3 makanan pelik yg anda penah mkn

- sume mknn diluar lingkup resipi mknn melayu dianggap pelik..
selagi mknn tu halal, aku mkn je..
tp ada satu lagu ni..oleh jalil hamid...
mknn pelik2 taik minyak, taik itik, telinga keling
- harap menjawab la ye soalan ni

5. Cube bgtau brapa org kwn anda kat FACEBOOK

- hmm..aku ada facebook ke??ntah..x de kot..da terminate :(

6. Mcm mana korg jmpe spouse korang?pakwe or makwe..kat mana??

-terserempak masa die tgh lalu masa dlm satu perjumpaan..trus je suke
eh x, die yg suke aku dulu(tipu je ni)ahahah

2 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

mengoms ko punya jawapan sal follower tu...tak tahan aku gelak...hahaha

sevunation said...

haha.. x cukup org ler..x kn nk soh noj buat game lembu ni..
die da bz main sudoku tu..kusyuk gile memilih no