Friday, April 23, 2010

penghulu segala hari

hohoho..ni permulaan ari bg blog aku..
apa yg mengembirakan sgt, ada org nk blanja mkn..
terharu la wei..


amacam..sedap x? mamak x pandai buat ni..aku da penah rasa dh..mahal je leh harap..
harga die sebijik..da bole beli sesikat pisang dah (org kate,aku x ckp tau)

tp, kalo nk yg free..kene g masjid..psl tmpt lain x dpt..bezanya..dpt yg mentah la..
kire ok la kn..kate pon free..x kn nk harap jd cekodok lak..

eh, da lah tu..mari menjawab soalan peringkat KBSR



1. sila copy gambar cekodok di atas
ok..sudah..
tiada perubahan dilakukan,still dlm keadaan original..
jumlah nye juga kekal..x cuba mkn pon

2. Sebutkan nama Penghantar Sarapan cekodok
Diambil dr pn izan jawi
aku mule tepengaruh stat die buat entri en ben a..
aku pon da trikut..ingt nnti aku pon nk buat header muke aku besar2..
confirm pn izan ni lak ikut aku..haahha

3. Bagi tahu kenapa cekodok pisang menjadi sarapan pilihan anda.....
org da bg free...mkn je la..tu je pon yg ada..
kalo ada mknn yg lain..
aku pikir 2-3 kali gak la nk mkn cekodok ni..

4. Tag game ni hanya boleh di post kan pada waktu pagi sahaja.. 'before noon'
yeahhh..waktu blom lg tengahari..aku teselamat.. what a lucky guy..ahaha

5. Last sekali,pass kan tag game ni kepada 4 rakan2 anda yang lain..
alamak.. ni pyh ni..
mmg dr dulu last Q msti the killer one..
x mo jwb la..
bkn sombong weh..tp merajuk je

2 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

wei la ko ni....orang belanja suh makan...ni kemut takmo makan...kasi edit la itu gambar kekonon ko dah makan dek non...ekeke...

sevunation said...

haha..kalo reti, da lama buat kak..
bkn saja ilangkan siket malah sy decorate bg lagi menarik..tmbh belon siket2 ngn ltk lilin bg meriah..

baru nmpk mcm kek cekodok pisang..sajian utama di hari jadi..

confirm lps ni..org nk smbut ari jadi..x bli kek..guna cekodok je..
pki kek da jd old pasen..pemikiran konservetif

kt kan melayu..x leh nk terikut sgt barat..raikan keraian kt dgn sajian kt..btol x?

eh..da la..comment pon pnjg..mcm entry la..slmtt