Tuesday, May 25, 2010

catmen

aku rasa aku da bejaye knal pasti la lelaki kucing
korg ingt lagi x misteri lelaki kucing ni??
die adalah suspek pembunuhan kejam..

satu perkara aku x paham..
npe gelar mamat ni lelaki kucing??
kan perangai kucing tu manja, comel dan baik..
aku suspek mamat ni berperwatakan baik tp dlm masa yg same obses pd kanak2..

kalo btol la ape yg aku fikirkan..maka btol la tafsiran aku..
lelaki kucing itu kini berada di ladang kelapa sawit yg telah gondol..

die berusia lingkungan 20an
beperwatakan baik dan seorang warga bangladesh..

mcm mana aku bole tepikir sedemikian? mari ikuti cerita berikut..
ohh...jap.. aku nk klasifikasikan cite ni sbg 20sx untuk tontonan 20 tahun keatas kerana mengandungi unsur2 yg x masuk akal

ayuhhh..kite teruskan..
pada suatu petang yg hujan (time hujan je msti seronok psl x leh nk buat keje)
ada beberapa rakan sedang relek2 dlm kontena..
mat2 bangla beteduh dibwh atap zink..

beberapa kejadian aneh bejaya dikesan oleh seorang rakan bukan bumiputra

cine - hah, buat apa tu tersorok2?
bangla - x ada apa2 aa bang.
cine - mari sini tengok (sambil menghulur tangan mencapai telefon bimbit warga
bangladesh)
melayu - mana dapat? org putih ka melayu ka?
bangla - semua ada punya aa bang

jauh dari pemerhatian..mereka sdg membelek video beformat 3gp..
boleh tahan gak mat ni..mcm mana dok dlm kelape sawit, jauh dari org tp leh penoh memory card berskala 1gig tu dgn video2 terkini tempatan dan antarabangsa..

puas fikir, baru aku paham..
kalo nk disajikan dgn cerita melayu..diorg x paham..apatah lagi cite org putih..
video beformat 3gp ni bersifat universal..x de dialog..
tu yg mereka suke simpan..

aku yg memerhati telatah mereka ni..duduk disuatu sudut bersandar sambil meneguk air mineral balance dr meeting pagi td..
lalu aku kuarkan telefon bimbit aku..
oh ya, ingin difahamkan pada semua..
aku kuarkan tepon BUKAN utk aktifkan infra merah atau bluetooth..
aku cume nk chek kalo2 ada msg dr puteri bagindaMasai..
eh..jap...tp x de line kat situ..
mungkin aku ingin mendengar mp3..ntah la sudah lupe..

ape yg aku nk kaitkan antara lelaki kucing ngn warga bangla tu td..
arghh..sudah lupa sudah..

6 comments:

SuriaSyafiqahMohdDin said...

gua sikit punye tunggu klimaks cite lu..
ttibe ayat last..
=,=
haih,~~~~~~~~

sevunation said...

haahaha..aku nk tulis..tp panjg sgt..takut org bosan..
tu yg aku potong di tengah jln..
baru ada unsur2 suspen..ahahaha

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.

sebab video universal tu tiada dialog.
memang senang untuk mereka faham.

ops, saya yang 18 ni boleh tak masuk lingkungan 20sx? hahaha.

mesti puteri baginda tu kat Masai, cuma saya tak kenal kot. haha.

sevunation said...

balqis dok pasir gudang eh??
jiran la nih..hahaa

SuriaSyafiqahMohdDin said...

amboi., siap jumpe jiran..
jejak kasih nampak..

sevunation said...

bkn jiran aku..aku dok jauh..x de dlm peta..ni jiran pd puteri bagindaMasai..ni jejak kasihan..haha