Saturday, May 22, 2010

cinta hantu 2 - bisikan ghaib

ahli nujum buka bicara
mula bercerita kisah cereka

aku rasa terpangil nk buat entry ni..
mungkin da lame kot tingal..
lg pon..byk perkara utk dikongsi.

skali lagi...utk meneruskan cerita,
sedikit peringatan utk semua..
mereka2 yg mengalami lemah jantung, lemah daya ingatan dan lemah longlai disaran utk tidak meneruskan pembacaan anda kerana cerita ini diklasifikasikan doublexl (xxl)

minggu lepas, aku ditugas disebuah ladang kelapa sawit yg luas yg strukturnya berbukit dan belakangnya hutan..

utk smpi kerumah mengambil masa yg panjang..selalunya sekitar jam 10
memang balik da penat dan biasanya akan tido awl..

malam pertama tu, aku terjaga sekitar jam 4 pagi..
terdengar esakan sepertinya seseorang sedang menangis...
aku abaikan dan terus tido..

bila bgun pagi tu..baru aku sedar..mana ada budak kecik dlm uma..
jiran blkg uma aku pon ialah uma sewa warga nepal yg kerja kilang biskut..
x kan diorg bela budak pulak..

dlm kemuskilan, subuh tu aku tanya mak aku samaada die ada mendengar suara bdak menagis semalam..
ibu aku dgn selamba ckp x de dan trus die bg suggestion pd aku

"kamu dah lama x baca quran kan..balik je tido"

wah, aku faham niat mak aku tu..tp sebenarnya baru sehari aku balik trus tido..dikatanya aku selalu je tido lps balik..uhh..sunguh x tepat..
kite kena back to basic bile melibatkan perkara mistik sebegini..

utk masuk ke site office, aku kena park kereta dijalan besar dan akn menggunakan kenderaan pacuan 4 roda (4wd)
bile dlm kereta tu, baru aku terfikir..
smlm aku ada tegur sebuah rumah papan yg dicat merah dipinggir kelapa sawit..
kami kena melintas rumah tu dulu sblm smpi ke site office..

dlm hati aku berdebar..ntah2 penghuni uma usang tu ikut aku balik psl aku tegur uma die smlm...aduhhhh

tp kan, aku bukan tegur uma die cantik..asal die nk feeling kat aku lak??
aku cuma ckp, umah komunis mana la ni pegi cat warna merah..tu jek..
eh..x..x..ada siket lagi..
aku ckp..ntah2 ni uma ayah pin kot..die lari ke johor agaknya..tu yg polis x jmpe2..
dah tu jek..

hati aku tetibe bdegup kencang..
uma usang yg sepatutnya aku lalu tu da x de..
lokasinya da jadi seperti busut besar dan bersemak samun..
sudahhh...aku terus mengucap panjang...

malam hari kedua tu, aku masih mendengar esakan tu...
aku cube pure2 x dgr...aku kuat kan speed kipas bg kipas tu bunyi kuat dari suara tangisan dan seterusnya mengiring kekiri dan tertido kembali..

perkara ni berlanjutan sehingga ari kamis..mmg mencabar siang dan malam aku..
nak mengadu kat mak aku, confirm aku dipersalah kan balik..
so aku yakin kan diri utk bgtau ayah aku lak..

eh, da stat final AF..nk kena tgok ni..
ok laa..
aku pergi ke kongklusinya je la k..

ayah aku da pencen, so die tau la perjalanan jiran2 sekitar..
menurutnya..jiran sbla kanan uma aku org baru pindah
ada ank kecik..tu yg nangis je..kembung perut katannya..

hal uma usang lak..
hari pertama tu kami ikut jalan lain psl malam sebelumnya ujan dan tanah jd lembik
tu yg x brani nk lalu..ada jln alternative rupanya

tu jek kisahnya..x suspen pon kan..haha
chiou

13 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

weiii bro...mana ko menghilang...kitaorang dah lancarkan perang ko baru muncul...haiyaa

SuriaSyafiqahMohdDin said...

ntah pape ko merepek, mcm saspen gile je ahhahahaa

SHAHIR MENANG !!!!!!!!!!!!!!!!XD

BalqisShafiqa said...

salam ziarah. :)
membaca.
penyokong shahrir ke ni?

agak2 kan anak jiran yang baru pindah tu kot yang nampak 'benda' kat rumah usang cat merah tu.

BalqisShafiqa said...

ada perang baru ni.
jangan lupa ikut. :)

sevunation said...

izan- perang ape kak..mcm layan je.harus join mcm ni

suria- amacam?? suspen x..ada lg kot satu cite..nnti senang2 aku tulis..
shahir menang tu..gile a..aku ingt kan adira..hahah

balqis- alamak..jgn mcm tu..sakit perut je kot..harap2 la..ehehe..
balqis pon ajak perang gak..
jom declare war..tp kat spe??

SuriaSyafiqahMohdDin said...

xsaspen lgsong =.=
adira?BOOO
ahahaha

..nOj.. said...

byk mende nk taip ni.

1st : ko ilang pegi mane? ktorg seme tertanye2 dh. ingat dh ikut minah lombok.

2nd : ni ape seme entry tanpa tarikh ni? sehari ko tulis byk2 ke hape? aku dh mula konpius

3rd : dh dh jgn buang masa, pg baca kronologi perang nanti jadik tak best sbb tertinggal cite

4th : baru nk baca seme cite ko neh

..nOj.. said...

ok baru siap baca. x guna betul. marah!

sevunation said...

suria- x suspen ke..nnti2 aku tgh kumpul idea bg lg menarik..haaaha
adira ok ape?? shahir pon bole laa

noj - byaknyee soalan..aku try jwb sume nih..
1-aku outstation (mcm bz sgt je..haha)..minah lombok x bekenan a kat aku..harta pon x de..

2-tarikh tu x de psl strategi..x de la org tau aku da tingal lame..msti org masuk je..diorg ckp entri baru ni..bijak x??

3- aku da baca dah kronologi perang tu sepanjang ari..gile suspen dan mendebarkan..leh buat drama besiri ah..

4- baca la weh..penat aku buat kalo x de org nk baca..haha
amacam??ko tepengaruh x cite hantu tahap kanak2 aku tu??haha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

bapak ah budak noj tuh gile kuase soalan die.wkaakaakaa

yelaaa adira pun ok..
(buat muke)
xD

sevunation said...

suria - noj bkn budak..die mak budak..display image tu anak die yg lukis..amacam?bergaya x hasil seni tu??

eh..x..x..shahir lagi okeee..die background agame..ada ciri2 lelaki sejati..ehehheh

SuriaSyafiqahMohdDin said...

hoho mak budak ke? sorilah, tktau plak xD bukan main hebat lukisan die, teharu aku tengok :')

TAHU TAKPE!! tu yang buat aku cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gile doh ngn die...
fuh, bapak aku pn suke tengok die ( da dpt restu) huuuuuhuuuuuhuuuu

wakakaa

TUKANG KATA said...

hehehe..

boley wat novel la saudara nih..

tq komen blog saya ya! saya pun setuju dgn anda,nape tak cakap pliz respond je kan? senang siket..hoho..