Wednesday, May 5, 2010

royal ancestry

mari mulakan cerita..
pendek je kali ni..
sume org pon x sempat nk bekelip mata..
trus abis da baca entry

ari ni aku ada visit ke Dewan Negeri JOhor

sedikit info : ni tempat DUN bersidang
bukan dewan yg org leh buat majlis kawin or org ptg2 buat main futsal/badminton

da slalu dtg sini..
tp yg menarik perhatiannya hari ini..
esok ada lawatan oleh Sultan Johor yg baru ditabal tu

makanya, sume org pon sebok la menyediakan tempat..
aku pon mcm biasa..kena la sebok2 gak kan..tgk mana yg x kena..

selalunya..otak aku msti tafsir,
kalo Sultan dtg, msti la everything warna kuning kan?
itu kan warna diraja..

tp kenapa hamparan permaidani dan laluan tu warna biru..
ada yg x kena ni..memalukan company je nnti..
aku pon selamba tanya dgn penoh lemah lembut dan sopan santun

aku :nape kt letak warna ni bang?
pegawai betugas :ni Sultan Johor alaf baru..baginda titah begitu

nasib baik aku x memandai ckp soh tuka kaler kuning..
dewan santapan pon warna biru dan turquoise


ni la die warna Diraja yg baru sempat aku amik gune camera fon yg x brape cangih

3 comments:

SuriaSyafiqahMohdDin said...

johor? ko pegi johor??????

Farid Fernandez said...

besarnya header
















>>________<<

sevunation said...

Suria- aku mmg tingal situ la...sejak azali lg..cumanya..aku g merantau tmpt org buat seketika..
harapnya skrg aku settle down kat negeri ni je..nnti la, ble ko abis skola, ko rasa la menetap kat negeri2 org lain..ehehe..cari pengalaman smbil cari jodoh..haha

Farid - time kasih kerana keperasanan dan keperihatinan anda..nnti aku tuka bg kecik siket