Monday, May 17, 2010

cinta hantu

penah x dgr hantu becinta ngn manusia?
agak2 hantu ada perasaan x kat manusia??
manusia lak, ada ke yg penah crush kat hantu??

mcm pelik kan bunyi nyee..
tu a cite yg aku ngk semalan..
lawak gak la smpi aku leh ngk smpi abis cite tu..

jap, aku bkn nak cite psl sinopsis cite cerita cinta hantu ketapang..

aku nk cite psl apa yg belaku kat kg aku ni..
ni kisah benar ni..
ibu mengandung, mereka yg mengidam air&mee bandung disaran agar tidak meneruskan utk membaca..

klasifikasinya adalah 13sg..
mengandungi unsur2 seram peringkat rendah..

kisahnya bermula apabila ayah aku bgtau seminggu lepas..

ayah : adik prsn x masa pegi keje ada mcm susuk tubuh manusia kat tepi simpang tu..
aku : x de lak..tepi tu kan ada calvert longkang je ngn penanda berenti..
ayah : da siang agaknya.abah pegi masjid time subuh dah 2 kali perasan..
esok kt subuh kat masjid tgk kat kawasan tu ada apa nk? kot2 pencuri tgh memerhati uma org.
aku : tgk la mcm mana..

gile ape..kalo bkn org mcm mana??dlm hati aku mcm da gelisah2 siket dah..
mmg aku x pegi pon..tepaksa bepura2 siket2 dpn ayah aku..
tmpt yg dimaksudkan tu..
btol2 blkg hospital dan berdekatan dengan projek perumahan terbengkalai..
dlm tahun ni, hospital mencatat penurunan pesakit yg mendadak..
psl ape?hairan bukan..kualiti kesihatan da betambah baik ke?
mcm mana projek perumahan dikwn strategik bole tebengkalai?
must be a reason for that..

oh ya..laluan aku g keje ada 2..
kalo aku x ikut simpang antu tu..
aku leh lalu utan kecil (semak samun)..
yg hutan nipis ni aku penah lalu ngn akak aku skali..
time tu ada ular melintas x tgk kiri kanan..
kami trus je penyek ular tu..
tp x mati..
ular tu mengeletek siket2 (mcm ikan naik kedarat tu..teplanting2).
byk2 binatang, aku plg x bole blah ngn ular
ni sume psl masa kecik2 aku g zoo kat melaka..
time tu feeding time..
kami diberi peluang ngk ular lidi yg halis giler mkn tikus putih..
jijik glee..loya tekak jadinya..pstu ngk ular sawa bg mkn kambing..
aku trus takut nk jejak kebumi..tepaksa mak aku mengendong aku..

alamak..da tesasar..mari sambung balik..
aku pegi konklusinya je la k..x yh suspen byk sgt..

menurut ayah aku pd malam keesokannya..
melalui pengamatan yg lebih teliti dan jelas..
mmg ayah aku mengesahkan susuk tubuh tu milik org..
kalo melalui gambaran, die sgt tua dan agak tidak terurus..
sudah...ape org tua buat pg2 buta kat situ..
jantung aku bedegup kencang..

ayah aku menerang ringkas..
atas bukit tu uma org2 tua..mungkin pakcik ni nk mengelak dari senaman taichi..
tu yg die meyorok kat tepi simpang..

ohh..fahamlah aku..
misteri selesai..

psl ospital dan projek rumah lak..
ospital tu didapati berkulat..
dlm proses pembaikpulihan,diorg pindah kan pesakit ke ospital lain
manakala projek uma tu tebengkalai psl pemaju muflis mungkin..

the end

4 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

owhh apa kes...ko dah besar panjang panggil adik lagi...ishh...tak kena langsung...hahaha

sevunation said...

adik = abg dlm bahasa johor..haahahhaha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

bapak ahhh. adik ? wakakakakakakaka
gelak guling2 smpai dapur jiran sebelah xDD comel je pnggil adek
kahkahkah tapi aku lgi comel laaa

sevunation said...

ayat aku memakan diri sendiri rupanya..
lepas ni kene sensored sedikit..
dah2..x yh nk gelak lebih2..aduhhh ini org..