Monday, May 10, 2010

kasihnya ibu

semua org pon ada je buat entry psl ari ibu..
aku pon terasa nk buat gak..
kalo x nnti msti org claim aku x kenang budi la ape..

dihari kejadian(smlm)
aku dikejutkan subuh yg agk awl..
'apehal mak aku ni'..pinta aku dlm ati

'dah,siap2 smyg mandi sume kan nk g jog'..kate ibu

haa..aku telupe..smlm da pesan dah..
bile dah siap dah nk gerak, tadaaa..aku bg sebungkus present kat mak aku
amacam??korg bangga x ngn aku?aku smbut kot hari2 yg dianjurkan barat ni..

eh..x la..sbenarnya hadiah tu dikirim oleh puteri bagindaMasai..
die yg pesan soh bg kat mak aku(kes nk amik ati la ni..haha)
aku ingt die main2 je tanya apa mak aku suke..
rupanya btol2 die nk bg..

time die tanya tu, aku sebenarnya x tau pon ape mak aku suke..
aku jwb ikut suke aku je..
psl pe, aku x nk la jwab ntah,x tau..
confirm die ingt aku x prihatin kat family sndiri..

time aku bg tu, mak aku mcm..ape ni..excited gak a..
slama ni aku x penah bg kat mak aku present yg presentationnye menarik
antara bende yg aku penah bg, chocolate bar, aiskrim ngn vcd cite melayu..
aku bkn mengungkit weh..saja nk kongsi..
yg aku belikan mak aku petiais ngn mesen basuh tu, aku x cite pon kat korg..
(ni penipuan yg ketara)

oh ya, mak aku ckp time kasih kat puteri bagindaMasai aku x smpi kan lg..
yg cik Suria soh kirim salam pon aku x bgtau lg..
uhhh..x pe2..mlm2 sket aku lunaskan tanggungjawab aku k.

pg tu lps da penat,ktorg pon pegi la sarapan..
tmpt kejadian kat hutan bandar..
tmpt ni mmg mengimbau kenangan aku masa sekola2..psl aku skola opposite utan bandar ni..

boleh lak aku teserempak ngn cikgu skola aku..tp aku buat x tau je..psl da x ingt name die..baik cikgu ni..
lps dr tu, aku jmpe mmbe skola aku..nama die kecik..tp da besar dah..
upanya die da kawin dah..aku pon x tau..smlm br dpt tau..uhu
kwin lak ngn bdak skola aku gak..
skrg ni tgh mengandung beberapa bulan..

pnjg lagi ni aku nk cite..
len kali k..
sume pon mcm da bosan2..

adios alligatos

p/s happy mothers day to all

7 comments:

..nOj.. said...

byk sgt menyimpang cite neh. sebenarnye mane wishing tuk hari ibu nye? hampeh je

sevunation said...

erkk..mcm mana tau ni..
motif nye mmg tu je pon..haha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

ala tgok tuu tk smpaikan salam lgi kat akk cunnnnnn =.=

Farid Fernandez said...

selamat hari bomba~

sevunation said...

Suria-
ok2 not to worry, nnti aku bgtau k..ehehe

Farid
yelah..aku paham..da terlewat sehari da jd ari bomba lak smlm..haha

SuriaSyafiqahMohdDin said...

dahhh?

sevunation said...

eh, sori2..aku x prsn msg ko..aku da bgtau die soh ngk blog ni dgn selamatnyaa....dan die pon da tgkk...dan die pon da tau..ehehh